Νέες μηχανές

Ανακοίνωση της νέας α6000 από τη Sony


Sony a5000

Σε μία νέα ανακοίνωση σώματος προχώρησε σήμερα η Sony, την τρίτη μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, πράγμα που δείχνει πως είναι αφοσιωμένη στο mirrorless συστημά της. H νέα a6000 η οποία θα αποτελέσει την αντικαταστάτρια της NEX-6 διαθέτει ένα υπερπλήρες σετ χαρακτηριστικών που είναι βέβαιο πως θα ικανοποιήσει ακόμη και τους απαιτητικούς χρήστες.

Εξωτερικά, το σώμα της είναι κατασκευασμένο από μέταλλο και πλαστικό και ο σχεδιασμός του είναι ο τυπικός των σωμάτων της σειράς NEX. Στο εσωτερικό της φέρει αισθητήρα 24ΜP ο οποίος συνεργάζεται με τον τελευταίο επεξεργαστή Bionz X της Sony, το πιο αναβαθμισμένο όμως χαρακτηριστικό είναι το σύστημα αυτόματης εστίασης το οποίο είναι υβριδικό (κάνει χρήση ανίχνευσης αντίθεσης και αντίθεσης φάσης) και διαθέτει 179 σημεία εστίασης καλύπτοντας το 92% του κάδρου! Μάλιστα, σύμφωνα με τη Sony προσφέρει την ταχύτερη εστίαση τη δεδομένη χρονική στιγμή, έναν ισχυρισμό που ακούμε αρκετά τελευταία από όλους σχεδόν τους κατασκευαστές για τα νέα μοντέλα τους.

Register to read more...

Ανακοινώθηκε η πολυαναμενόμενη Panasonic Lumix DMC-GH4!


Panasonic Lumix DMC-GH4

H Panasonic ανακοίνωσε σήμερα τη μηχανή που ανέμεναν με αγωνία οι απανταχού κινηματογραφιστές, την Panasonic Lumix DMC-GH4. Πρόκειται για την πρώτη mirrorless μηχανή με δυνατότητα καταγραφής βίντεο ανάλυσης 4Κ, αλλά και την πρώτη που παρέχει αυτή τη δυνατότητα σε σώμα μικρού form factor. Δεδομένου του ότι το 4Κ βίντεο αποτελεί το πιο θερμό θέμα μεταξύ των κινηματογραφιστών και είναι κάτι που μέχρι σήμερα υποστηριζόταν μόνο από πανάκριβες επαγγελματικές βιντεοκάμερες, η υποστήριξη της δυνατότητας αυτής από ένα σώμα όπως η GH4 την κάνει αν μη τη άλλο επαναστατική.

Οι πρώτες consumer οθόνες που υποστηρίζουν 4Κ κάνουν την εμφάνισή τους σιγά σιγά αλλά είναι βέβαιο πως θα περάσει αρκετός χρόνος μέχρι να αντικαταστήσουν τις Full HD τηλεοράσεις στο σαλόνι του κάθε σπιτιού. Παρόλα αυτά, η δυνατότητα λήψης βίντεο υπερυψηλής ανάλυσης δίνει μεγάλη ευελιξία στους κινηματογραφιστές οι οποίοι μπορούν να κόψουν (crop) τμήματα του κάδρου και να δημιουργήσουν Full HD τελικό προϊόν χωρίς να χάνουν την παραμικρή λεπτομέρεια.

Register to read more...

Η Olympus παρουσιάζει τη νέα OM-D E-M10


Olympus OM-D E-M10

Στην ανακοίνωση της μικρής 'αδερφής' της Ε-Μ1 προχώρησε σήμερα η Olympus, τη νέα OM-D Ε-Μ10. Πρόκειται για μία μηχανή που δανείζεται αρκετά από τα χαρακτηριστικά της μεγάλης της αδερφής αλλά και από την E-Μ5, τα οποία συγχωνεύει σε ένα πιο compact σώμα. Η Ε-Μ10 τοποθετείται μεταξύ της Ε-Μ1 και της Ε-Μ5 και στοχεύει σε χρήστες που ψάχνουν για ένα αρκετά ικανό σώμα αλλά διαθέτουν μικρότερο budget.

Το νέο σώμα χρησιμοποιεί τον αισθητήρα των 16 Megapixels από την Ε-Μ5 και δανείζεται κάποια από τα χαρακτηριστικά της Ε-Μ1 όπως για παράδειγμα τον νέο επεξεργαστή TruePic VII και το ενσωματωμένο WiFi. Προσφέρει ενσωματωμένη λειτουργία σταθεροποίησης εικόνας 3 αξόνων αντί των 5 της Ε-Μ1, έχει ενσωματωμένο flash και οθόνη αφής. Για τη μείωση του κόστους έχει παραλειφθεί και δεν προσφέρεται η θύρα αξεσουάρ.

Register to read more...

Ανακοίνωση της νέας, παντός καιρού Χ-Τ1 από τη Fujifilm


Fujifilm X-T1

H Fujifilm δείχνει πως είναι πολύ αφοσιωμένη στην ανάπτυξη του συστήματος Χ και αυτό αποδεικνύεται από τον καταιγισμό ανακοινώσεων νέων σωμάτων και φακών που λαμβάνει χώρα τους τελευταίους μήνες. Σήμερα προχώρησε στην ανακοίνωση της X-T1, ενός σώματος του οποίου τα τεχνικά χαρακτηριστικά είχαν διαρρεύσει πριν από περίπου μία εβδομάδα στο διαδίκτυο από την ίδια τη Fujifilm με τη μορφή teaser.

H Fujifilm Χ-Τ1 είναι μια εξαιρετική μηχανή με κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, η οποία στοχεύει στον απαιτητικό χρήστη αν και δεν αποτελεί τη ναυαρχίδα της εταιρείας. Όσον αφορά το εξωτερικό της, είναι κατασκευασμένη από κράμα μαγνησίου και παρέχει πλήρη αδιαβροχοποίηση. Ο σχεδιασμός του σώματος κινείται στα πρότυπα της Fuji, δηλαδή ρετρό design με πολλά dials για την πραγματοποίηση χειροκίνητων ρυθμίσεων διαφράγματος, κλείστρο κλπ. Στο εσωτερικό της βρίσκεται ο τυπικός αισθητήρας X-Trans CMOS II 16MP που φέρει και η Χ-Ε2 και δε γίνεται χρήση φίλτρου anti-alias.

Register to read more...

Ανακοίνωση της α5000 από τη Sony


Sony a5000

Η ανακοίνωση των πρώτων full frame mirrorless σωμάτων από τη Sony έκλεισε τη χρονιά που μας πέρασε και λίγο μετά την έναρξη της νέας, έρχεται η ανακοίνωση ενός ακόμη σώματος από τον Ιάπωνα κατασκευαστή, της Sony a5000. Η νέα ανακοίνωση αυτή συνοδεύεται με μία στροφή την οποία δείχνει να παίρνει η Sony στους κωδικούς ονομασίες των σωμάτων που παράγει και που όπως όλα δείχνουν θα χρησιμοποιήσει και στα μελλοντικά σώματα. Έτσι λοιπόν, η γνωστή κωδική ονομασία Sony a ΝΕΧ-Χ με την οποία μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια πλέον αντικαθίσταται με την Sony αX.

Λογικά η σειρά α5000 θα είναι η συνέχεια της σειράς ΝΕΧ-5, αν και βάσει τεχνικών χαρακτηριστικών το νέο σώμα αποτελεί περισσότερο αναβαθμισμένη έκδοση της σειράς ΝΕΧ-3 παρά της ΝΕΧ-5. Ενδεχομένως να πρόκειται για ένα entry-level μοντέλο της σειράς 5.

Register to read more...