Ανακοίνωση της Canon EOS-M2 μόνο για την αγορά της Ιαπωνίας!


Canon EOS-M2

Η Canon προχώρησε σήμερα σε μία αμφιλεγόμενη ομολογουμένως ανακοίνωση, μιας και ανακοίνωσε πως θα διαθέσει ένα νέο mirrorless σώμα μόνο στην αγορά της Ιαπωνίας. Πρόκειται για την EOS-M2, μία αναβαθμισμένη έκδοση της EOS-M.

Όπως φαίνεται η Canon δεν είναι καθόλου ευχαριστημένη με τις πωλήσεις της EOS-M, οι οποίες κινήθηκαν σε χαμηλά επίπεδα κυρίως λόγω του πολύ αργού autofocus που διαθέτει σε σχέση με τα mirrorless μοντέλα των έτερων κατασκευαστών. Η αναβάθμιση στο firmware επιτάχυνε κατά τι το autofocus, το οποίο όμως συνέχισε να υστερεί σε ταχύτητα συγκρινόμενο με τα ανταγωνιστικά σώματα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το κατά τα άλλα αρκετά καλό σώμα να μην αποφέρει τις αναμενόμενες πωλήσεις, κυρίως στην αγορά της Ευρώπης και της Αμερικής, με την αγορά της Ιαπωνίας να σημειώνει το μεγαλύτερο αριθμό πωλήσεων.

Η νέα EOS-M2 διαφέρει σε λίγα σημεία από την EOS-M. Το σώμα της είναι λίγο μικρότερο, η ροδέλα επιλογής λειτουργιών είναι επανασχεδιασμένη και το μικρόφωνο έχει μεταφερθεί στο εμπρός της μέρος. Η βασικότερη διαφορά της βρίσκεται στον αισθητήρα, με το νέο σώμα να φέρει έναν υβριδικό αισθητήρα CMOS II ο οποίος υπόσχεται 2,3 φορές ταχύτερη εστίαση σε συνδυασμό με τη μέθοδο ανίχνευσης φάσης.

Τέλος, ο αριθμός επαναληπτικών λήψεων έχει αυξηθεί από τα 4,3 στα 4,6fps ενώ παράλληλα είναι εφοδιασμένη με WiFi. Οι χρήστες του συστήματος μάλλον θα περίμεναν το νέο σώμα να φέρει έναν αισθητήρα τύπου Dual Pixel σαν αυτόν της 70D, ο οποίος όπως δείχνουν τα πράγματα θα κάνει την εμφάνισή του στο επόμενο mirrorless σώμα της Canon.

Όπως αναφέρθηκε ήδη και για λόγους που μόνο η Canon γνωρίζει, η νέα EOS-M2 δε θα διατεθεί παγκοσμίως παρά μόνο στην αγορά της Ιαπωνίας, μία αγορά η οποία αγκάλιασε από την αρχή το concept των mirrorless συστημάτων. Η Ευρώπη και η Αμερική δείχνουν πιο 'παραδοσιακές' με τις πωλήσεις dSLR να εξακολουθούν να κυριαρχούν έναντι των mirrorless.