Η Fujifilm ανακοίνωσε νέο ευρυγώνιο zoom φακό


Fujifilm Fujinon XF 10-24mm F4 R OIS

Η Fujifilm χτίζει σταθερά το πολύ καλό σύστημα Χ, προθέτοντας νέα σώματα και φακούς και καλύπτοντας τα κενά που υπάρχουν. Δεδομένης της σύντομης ζωής του το εν λόγω σύστημα έχει ωριμάσει αρκετά και πλέον παρέχει σώματα διαφορετικών τεχνικών προδιαγραφών και κόστους, καθώς και φακούς που καλύπτουν ευρύ φάσμα του εστιακού μήκους.

Με τη σημερινή της ανακοίνωση η Fujifilm προσθέτει στο 'στόλο' της έναν φακό που έλειπε από το σύστημα, καλύπτοντας έτσι το κενό αυτό. Πρόκειται για τον νέο Fujifilm Fujinon XF 10-24mm F4 R OIS, έναν ευρυγώνιο ζουμ φακό με σταθερό μέγιστο διάφραγμα f4 και μηχανισμό σταθεροποίησης εικόνας.

Επιπλέον, το διάφραγμα του φακού αποτελείται από 7 στρογγυλεμένες λεπίδες ώστε να παράγει εικόνες με ευχάριστο bokeh και είναι συμβατός με τη λειτουργία Lens Modulation Optimizer για την αυτόματη διόρθωση ανωμαλιών και παραμορφώσεων κατά τη λήψη φωτογραφιών τύπου JPEG.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Fujifilm, η κατασκευή του φακού κάνει χρήση των ήδη υπάρχοντων αλλά και μιας νέας επίστρωσης για την ελαχιστοποίηση το ghosting και θεωρείται πως θα αξιοποιεί στο maximum τις δυνατότητες του συνεργαζόμενου αισθητήρα XTrans. Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, αποτελείται από 14 στοιχεία σε 10 ομάδες, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων ασφαιρικών και τριών έξτρα χαμηλής διασποράς (extra low dispersion).

Ο νέος φακός θα είναι διαθέσιμος στην αγορά τον Μάρτιο του 2014. Παράλληλα με την ανακοίνωση του νέου φακού, ανακοινώθηκε και ένα νέο γκριπ για τις συμβατές μηχανές του συστήματος.