Ανακοίνωση νέου τηλεφακού από τη Fuji


Fujifilm Fujinon XF 56mm f1.2 R

Στο πλαίσιο της CES 2014, η Fujifilm ανακοίνωσε έναν νέο σταθερό τηλεφακό, ιδανικό για πορτραίτα. Πρόκειται για τον Fujinon XF 56mm f1.2 R, έναν φακό με ισοδύναμο εστιακό μήκος 85mm σε σύστημα full frame.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, ο νέος φακός είναι σχεδιασμένος ώστε να παρέχει υψηλή ανάλυση ακόμη και στη μέγιστη τιμή διαφράγματος και παράλληλα φέρει όλα τα χαρακτηριστικά των ποιοτικών φακών Fujinon, όπως η μεταλλική κατασκευή, η γρήγορη και ακριβής εστίαση και το κυκλικό διάφραγμα.

Η οπτική του φόρμουλα αποτελείται από 11 στοιχεία σε 8 ομάδες, συμπεριλαμβανομένων ενός ασφαιρικού και δύο στοιχείων τύπου ED. Τοποθετώντας τον νέο Fujinon σε ένα σώμα που υποστηρίζει την τεχνολογία Lens Modulation Optimiser, το τελικό αποτέλεσμα βελτιώνεται ακόμα περισσότερο ως συνέπεια της αυτόματης αφαίρεσης των παραμορφώσεων και των χρωματικών ανωμαλιών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές του νέου φακού, κάνετε κλικ εδώ. O Fujinon XF 56mm f1.2 R θα είναι διαθέσιμος στην αγορά τον Φεβρουάριο του 2014 με εκτιμώμενο κόστος αγοράς τα 999€.