Η Olympus ανακοινώνει νέο επαγγελματικό standard zoom φακό


Olympus M.Zuiko Digital ED 12-40mm f2.8

Παράλληλα με την OM-D E-M1, η Olympus ανακοίνωσε και έναν νέο επαγγελματικό standard zoom φακό με επαγγελματικές προδιαγραφές, ώστε να αποτελέσει το ιδανικό ταίρι της νέας ναυαρχίδας. Πρόκειται για τον M.Zuiko Digital ED 12-40mm f2.8 που βλέπετε στη φωτογραφία. Αποτελείται από 14 στοιχεία σε 9 ομάδες, δύο από τα οποία είναι ασφαιρικά.

Ο νέος αυτός φακός καλύπτει το πολύ σημαντικό για τους επαγγελματίες εύρος εστιακού μήκους (ισοδύναμο με 24-70mm σε φορμά 35mm) και παράλληλα προσφέρει αδιαβροχοποίηση και αντοχή στη σκόνη και το ψύχος (splash, dust, freeze proof).

Ο συνδυασμός του εν λόγω φακού με την E-M1 υπόσχεται να επιτρέψει την αδιάλειπτη λήψη ανεξάρτητα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν. Στη συγκεκριμένη κατηγορία, βασικός ανταγωνιστής του είναι ο Lumix G X Vario 12-35mm f2.8 ASPH Power O.I.S. της Panasonic.

Επιπλέον, ανακοινώθηκε η ανάπτυξη ενός συμπληρωματικού φακού με τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά, ο οποίος αναμένεται να φτάσει στην αγορά προς τα τέλη του 2014. Οι φακοί με επαγγελματικά χαρακτηριστικά και κατασκευή θα συμπληρωθούν με το λανσάρισμα ενός ευρυγώνιου zoom και ενός prime της κατηγορίας super telephoto, χωρίς όμως να δοθούν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τις προδιαγραφές τους. Χωρίς αμφιβολία, πρόκειται για πολύ ευχάριστα νέα για τους επαγγελματίες χρήστες του συστήματος Micro Four Thirds.